Vår 2012: Accessoarer

Jag kan inte hålla mig utan ger mig på mitt hjärteämne, accessoarerna, redan på veckans andra dag.

Ett par manschettknappar med solid stålkula. Minimalistiskt och stilfullt. Ser nog ut SÅHÄR på plats på skjortärmen, vilket är synnerligen positivt i mina ögon.

Näsduk från Denim&Supply by Ralph Lauren. Jag tror att vi kommer att se mycket av näsduken som accessoar i vår/sommar.

I Algonac, Michigan sitter en kvinna som heter Denise på sin kammare och syr slipsar av denimtyg. Du bestämmer själv bredd, längd och grovhet på tyg, så syr hon upp och levererar. Såklart inte kvalitet och tradition á la Drakes men som denimtokig lockar ändå tanken på att slita in sin rådenimslips… Tror dessutom att den skulle vara kalassnygg till en grövre kavaj i tweed, ull eller kanske manchester.

Jakt- och fiskeväskan Maclaren från gamla brittiska väskhuset Brady känns som en given följeslagare när det kommer till bärbart. Grov canvas förstärkt med läder som garanterat håller både laptop, ipad, mötespapper och anteckningsbok (samt säkert blöjor, vällingpulver, tvättlappar, extrakläder och en go pocketbok också om det skulle behövas).

Det har varit en hel del kamouflage på tapeten de senaste åren. Byxor, kavajer och hela kostymer i diverse grönspräckliga mönster har synts både här och var. Lite väl mycket kanske? En bomullsscarf i amerikanska specialstyrkorna i Vietnams kamouflagemönster Tiger stripe räcker nog gott och väl.

Den här modellen av manchettknappar, fö från utdöda Swank, är ett par av mina absoluta favoriter. Jag har själv två par och har försett vänner med ett par till över åren. En hyfsat diskret sten (här i blått men finns även i bl.a gult, brunt, grönt och svart…om man har tur och tålamod på eBay o.dyl vill säga… Swank finns ju inte längre.) med en tunn kedjelänk (en sk meshlink i manschettknappssamlarkretsar…)som viks runt manschettkanten och fästs på baksidan. Nu finns paret ovan till salu HÄR!

En nyckel- eller plånbokskedja i flätat läder kan spontant dra tankarna till bikerwannabees alternativt japanska americanafetichister men jag tror att den kan funka bra som udda accessoar även för oss andra.

Din klocka behöver såklart också en ny vårskrud. Då vänder du dig enklast till svenska singularstraps.se som jag utlovar har världens bredaste utbud av nato-band. Dessutom kostar de en spottstyver (eller heter det kaffepengar i det här sammanhanget?) och ger garanterat klockan ett helt nytt utseende.

…och skulle det vara så att du är ute efter något mer udda än singularstraps nato-band, så kanske ett vintageband i flätad perlon från italienska horologioasen La passione per il tempo är vad du är ute efter?

På detaljnivå så kanske ett par kraglattor i nysilver från Charles Tyrwhitt kan vara något att lägga en styv femhundring på?

Det kan ju även vara läge att investera i ett par nya solglasögon (eller kanske ett par nya glasögon rentutav?). Frågar du då mig vad du skall ha, svarar jag utan betänketid  ”O’Malley från Oliver Peoples Vintage.”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: