Nya Snowflakes från Tudor

Då var det åter klockmässa i Basel och dags för Tudor att ge klarhet i de läckta bilderna på en rödbezelad dykare med snowflakevisare. Mycket riktigt var Black Bay, som klockan heter, Tudors släpp i Heritageserien för 2012. Klockan är 41mm, har visare och sk gilttavla i guldton, välvt safirglas och kommer på antingen gummi eller länk (+textilband som följer med båda alternativen). Riktigt snygg och hade den bara haft svart bezel och krona istället hade jag varit helsåld…men det går kanske att ordna framöver.

Bild från Hodinkee. Se där! Veckans bloggtips som en bonus!

Nu visar det sig att Tudor hade ännu en dykare i rockärmen redo att presenteras. Fram plockades nämligen Pelagos. En rejälare dykare i titan, med keramisk bezel, ”helium escape valve”, 42mm och vattentäthet på 500m. Även denna har snowflakevisare men jag tycker nog, utan att ha sett den eller några övriga mått, att den verkar ha mer gemensamt med Sea dweller/ Deep sea än Submariner.

2 thoughts on “Nya Snowflakes från Tudor

  1. Har svårt för den röda delen på kronan. Får kronan att se missformad ut. Hade varit mycket snyggare med en oldschool krona utan lull lull.

    • Jag håller helt med dig. En klassisk big crown hade varit mycket, mycket bättre. Jag tror dock att om den röda delen av kronan varit svart ihop med en svart bezel hade man nog inte lagt så stor vikt vid den. Det är nog mer det udda valet av röd färg som spökar nu. Tycker dock att Tudors Heritage-linje går från klarhet till klarhet. Jämför med Rolex nya modeller…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: