Nackymade spectacles

Vankas det nya glasögon eller solglasögon och du är inte riktigt tillfreds med utbudet tillhands? Sugen på kvalitet, handgjord exklusivitet och möjligheten att vara ägare till något som bara finns i ett enda exemplar? Är du dessutom beredd att vänta två, tre månader och har budgeterat för ca 5000:- (exklusive frakt runt jordklotet, moms, tull och glas vill säga)? Då har jag den ultimata tillverkaren för dig!

NACKYMADE!

Nackymade är 34-årige japanen Naoki Nakagawa som för hand tillverkar glasögonbågarna i sin studio i Kobe, Japan. Standardmaterialet i bågarna är japansk acetat men Nakagawa använder även andra material, som tex horn, om önskemål finns. Specialdetaljer som färgade gångjärn, färg- och materialavvikande skalmar, ägarens ingraverade namn och figursnidade skalmhuvuden (efter egen design) går såklart att ordna.

Nedan ses ett par solglasögon tillverkade för Ethan Newton/Desu, innehavare av herrbutiken The Armoury i Hong Kong. Ethan driver fö en riktigt trevlig blogg med namnet Rugged Old Salt som är värd att besöka på http://ethandesu.tumblr.com Voilà, se där,  både blogg- och glasögontips i ett!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: